De bewogen geschiedenis van Parkstraat 36
Dit pand heeft in de loop der jaren talrijke bijzondere bestemmingen gehad. Garage Boekel, Leger des Heils, hoofdkwartier NSB, Gereformeerde Kerk, Garage Kaczor en tenslotte café.
Op 29 april 1973 overlijdt Gerard Rump op 60 jarige leeftijd. Hannes Pol pacht het café tot najaar 1974. Dan nemen Jan en Marga Koomen het café over.

Ze trouwen op 18 december 1974 en transformeren "In den Grooten Slock" tot de karakteristieke bruine kroeg die een begrip wordt in het uitgaansleven van Den Burg.
De jazzfestivals die vanaf de jaren 1980 worden georganiseerd zijn een geweldig succes. Jazz saxofoniste/vocaliste Rosa King verovert de Slock en andersom! En wie is de 37 jarige jongeman die daar vol bewondering van staat te genieten?

De gevel wordt veranderd en er is nog één ingang.  Later wordt er een terras aangelegd die uitgroeit tot een serre
De nieuwe ondernemers zijn Heino Huizing en Sita Mijwaard die ook het horecagedeelte van het toekomstige cultuurcentrum gaan exploiteren. Na een eerste "face-lift" begint het café "De Slock" op 5 februari met veel enthousiasme aan een nieuwe toekomst.
Het café wordt het centrale punt van het toekomstige project. Karakter en sfeer worden behouden en verder versterkt. Een gezellige kroeg waar iedereen zonder pretenties zich thuisvoelt.

Een sfeer die zijn oorsprong vond bij de familie Rump. De cartoon van Jan Jacob Bruin werd een bekend beeldmerk daarvan.

Een sfeer die kunstenaar Wouter van Dapperen op een fraaie aquarel treffend heeft vastgelegd.
Op foto hieronder: Dameskapsalon Prins en het café van Gerard Rump ca 1970.
Na de oorlog nam de Gereformeerde Kerk het gebouw in gebruik. Op 21 februari 1952 werd het nieuwe kerkgebouw aan de Elemert ingewijd en was garage Kaczor (incl. benzinepomp) de volgende gebruiker. In april 1963 opende  burgemeester de Koning Kaczors nieuwe garagebedrijf aan de Keesomlaan.
Na bijna 25 jaar zetten Jan en Marga Koomen er een punt achter en verkopen pand met café aan Jook Nauta. Op 1 februari 1999 nemen ze afscheid.
Jaco van Trigt en Saskia Verhulst zetten de exploitatie voort en huren het pand van Jook Nauta. In 2006 koopt die de naastliggende woonhuizen. In verband met zijn plannen voor een cultuurcentrum waarvan het café een centraal onderdeel vormt, wordt de huur per 1 februari 2009 beëindigd.
De naam is aangepast aan het begrip zoals dat in de volksmond wordt gebruikt: we gaan naar "De Slock".
Van harte welkom in het gezelligste café van Den Burg en op www.deslock.nl
Links de autobus van Boekel in 1927 voor de garage met links daarnaast de manufacturenwinkel, later de dameskapsalon van Prins.

In 1935 liet Boekel een nieuw pand ontwerpen bestemd als vergaderzaal met bovenwoning voor het Leger des Heils. Op 12 maart 1936 vindt de officiele opening plaats door burgemeester Kamp die de sleutel overhandigd krijgt van de 11 jarige Tinie Boekel in Texelse klederdracht.
Klik hier voor de blauwdruk van dit historische bouwplan.

Aanvankelijk mag het Leger zich in een flinke belangstelling verheugen. Maar in 1940 raakt men in financiële nood vanwege de door de Duitse bezetter opgelegde beperkingen voor geldinzameling. Dit resulteerde er in dat de huur werd overgedaan aan de Texelse afdeling van de NSB. Op 29 december 1940 werd de laatste  bijeenkomst gehouden.

Op onderstaande foto staat de W.A. van de Texelse NSB (Weerafdeling, de knokploeg van de NSB) opgesteld ter gelegenheid van de opening van het kringhuis van de Texelse NSB op 22 maart 1941.
Na Kaczors vertrek gebruikte Rijwielhandel Zegel het pand nog tot 1968 voor fietsenverhuur zoals op de foto links is te zien.

Vervolgens werd het pand door de erven Boekel in de openbare verkoop gedaan. Via stroman Jim Schagen kocht Gerard Rump het in april 1968 voor 76.000 gulden. Voor die tijd een hele prijs, men had op f 60.000 gerekend.

Rump verbouwde het pand tot café en op 11 oktober 1968 werd café/bar "In den Grooten Slock" geopend.