In historische stijl uitgevoerd bouwplan van twee woningen op een inbreidlokatie in het hart van Den Burg. Een initiatief van Jook Nauta en Martin Tromp (die een claim had op de ondergond) als vervolg op een soortgelijk bouwplan Burgwal 23a en 23b.
Burgwal 15d en 15e
Door restauraties of vervangende nieuwbouw biedt de Burgwal thans een aantrekkelijk beeld van afwisselende, deels monumentale gebouwtjes.
Het bouwplan beoogt om de gevelwand van de Burgwal verder te verbeteren door ter plekke van de schutting het laatste “gat te dichten” en de authentieke, historische sfeer op bijna het hoogste punt van het centrum van Den Burg te versterken.

Bij de opzet van het bouwplan is ingespeeld op het grote hoogteverschil tussen Burgwal en Weverstraat. Daardoor kon een  aantrekkelijk souterrain worden ontworpen. De woningen zijn mede daarom niet alleen verrassend ruim maar krijgen ook een bijzonder en uniek karakter.

De locatie aan de Burgwal is een heerlijk rustig plekje midden in het gezellige centrum van Den Burg en temidden van alle centrumvoorzieningen.
Het plan voorziet in een gezamenlijke ontsluiting met een voetpad. De bewoners kunnen naar keuze de Weverstraat en de Burgwal te voet of met de fiets bereiken. Parkeerruimte is aanwezig aan de Burgwal waarvoor de gemeente een parkeer-vergunning verstrekt.
Gevels in historische bouwstijl. Een portiek geeft vanuit de woonkamer extra uitzicht op de Burgwal. De achtergevel, met over de volle breedte een balkon, laat goed zien hoe royaal de afmetingen zijn.
Eind maart 2008 is Maarcobouw gestart met graafwerk. Begin december 2008 waren de woningen klaar. Helaas was toen de koopvraag grotendeels weggevallen. Maar de echte liefhebber was al lang geleden geboren. Op 14 februari 2011 werd Ado de Schipper uit Schagen eigenaar van Burgwal 15.