Links Nauta Boek met een vernieuwde gevel. In het midden bruin café De Slock. De huidige serre is verdwenen, de gevel is gerenoveerd. Rechts "De Hollebol" met beneden het "dorpsplein" de overdekte terrassen van de Slock en de multifunctonele (horeca)ruimten. Op de bovenvedieping de galerij met expositieruimten. Architect Ronno Honingh maakte er een kunstwerk van.
Renovatie straatbeeld
Niet alleen gerenoveerde gebouwen en nieuwbouw, ook een totaal vernieuwd straatbeeld.
De Parkstraat wordt breder, de rooilijn loop vloeiend vanaf Blokker naar De Slock en Nauta Boek. Kortom een opwaardering van het hele verblijfsgebied!
De nieuwbouwgevel heeft een heel open karakter. Om maximaal laagdrempelig te zijn kan de benedenpui helemaal open en loopt de straat als het ware naar binnen door.

Ook de bovenverdieping is transparant zodat de expositie galerij eveneens een verbinding heeft met de straat.
De drie gevels hebben ieder een eigen karakter, zijn vertikaal belijnd en staan ieder voor zich stevig op hun plek.
De drie onderdelen van het project (boekhandel, café, expositie- centrum) houden een eigen gevelbeeld maar deze worden wel met elkaar in harmonie gebracht.
De sfeer en zwierigheid van de jaren 20 is terug te vinden in de gevel van het expositiegebouw die naast enige grandeur, verder ook een kenmerkende Texelse soberheid en ingetogenheid uitstraalt. De bekroning met een klokgevel legt een historische verbinding naar de vroegere geveltjes van de Parkstraat.
Zo gaat de toekomstige Parkstraat er uit zien